Interesting Stuff

Our achievements

Sorte voća

Generacijama smo birali sorte voća od kog pečemo rakiju, danas uzgajamo više sorti šljiva od starih do novih sorti: madžarku, trnovaču, valjevku, timočanku, čačansku najbolju…
Sorte drena: divlji-šumski, bački, apatinski rani, era
Sorte dunje koje otkupljujemo: šampion i leskovačku
Kajsije koje otkupljujemo: novosadska rodna, mađarska najbolja
Krušku jedinu koju otkupljujemo je viljamovka
Lekovito bilje sa obronaka Tare: 14 vrsta + jedna primorska lekovita biljka (imena biljaka su tajna recepta)
Med je isključivo iz našeg pčelinjaka: livadski med
Borovnica: plantažna uzgajana sa plantaža zlatiborskog okruga
Koren lincure: sa Tare
Kleka: otkup sa planine Golije
Malina: isključivo iz sostvene plantaže

 

Istraživanje

Maharije Simić je daleke 1876. godine počeo proizvodnju za svoje potrebe, od najkvalitetnije sorte madžarke koja se do dan danas održala. Uz veliki trud i rad sa pola hektara Maharije i njegovi potomci proširili su voćnjake da bi danas porodica Simić imala sedam hektara.
Sedam generacija su birane najbolje sorte sljiva. Svaki pedalj zemlje u voćnjacima je generacijama proučavan i analiziran, svako stablo je provereno, svaka šljiva koja se pokupi u voćnjacima je odabrana, sve je to rezultiralo da godinama podrum proizvodi najbolje od najboljeg. Upravo zato su količine ogranične.
Pravi majstori za proizvodnju rakije se nikada ne zadovoljavaju postignutim; oni imaju viziju, oni pomeraju granice dostignutog, oni stalno uče, postavljaju nove ciljeve, naporno rade i uvek traže nove izazove. Ovde se tradicija, porodična strast, znanje i veština spajaju sa modernim načinom proizvodnje i najvišim standardima kontrole kvaliteta.
Voćnjaci porodice Simić podeljeni su u dve oblasti od kojih se obe nalaze na obroncima planine Tare prva u selu Kokošici, a druga oblast u selu Draksin. Sastav zemljišta u ove dve oblasti je takav da uvek obezbeđuje ujednačen kvalitet.
Količina sunca i padavina obezbeđuju maksimalno zrenje voća i kvalitet lekovitog bilja. Odabir 15 vrsta raznovrsnog lekovitog bilja po kom je Tara poznata porodica je radila tri generacije. Danas se proizvode dve najkvalitetnije lekovite travarice pod vlastitim brendom Stara M&S Travarica i Stara M&S Lincura.
Sve je to proučavano generacijam i doprinelo vrhunskom kvalitetu rakija kave se danas proizvode u Podrumu Simić.

Selekcija

Milorad i Stojanka Simić temeljno poznaju proizvodnju rakije i poseduju nos i nepca sposobna da razlikuju veliki broj različitih ukusa.
Njima se posle pet godina starenja donose proizvodi na ekspertizu, da odluče koji će ponovo da se vrate na starenje još pet godina, tako da se posle deset godina dobija finalni proizvod (final natural plam brendi).
Oni odlučuju u kom podrumu i u kojim buradima će se vršiti proces dozrevanja rakije.
Tehnologija neka se menja, ali tradicionalni ukus i kvalitet moraju ostati isti. Samo tako će se još dugo u svakoj kapi starih rakija iz podruma Simić kucati ljubav i snaga predaka.
Duga tradicija, veština, znanje i posvećenost porodice Simić, stalna briga o kvalitetu, sve su to činioci kojima stara M&S prepečenica,stara M&S drenovača, stara M&S klekovača, stara M&S travarica, M&S medovina, Persona- malina M&S, M&S žuta dunja, M&S kajsija, M&S viljamovka, M&S borovnica, M&S lincura duguju svoj jedinstven, neuporediv, prirodan ukus koji ih odvaja od vrhunskih pića.

Our associates

Seven Generations Producing Brandy