O nama

You are here: Home / O nama

Након овога породица одмах наставља другу дестилацију која се зове препек, из које се вади само одређени део који је вредан имена “препеченица”. Овакав начин двоструке дестилације задржава у препеченици М&С јединствен укус.
Старење се одвија у храстовим бурадима од посебне храстовине која се са великом пажњом увек одабирала у столарској радионици чувеног мајстора Драгојла Симића. Лаганим старењем развија се укус и боја који су толико специфични за препеченицу, да свако ко осети ароме старих храстових буради и камених подрума постаје велики обожавалац старе М&С препеченице, дреноваче, клековаче и траварице. Током дугогодишњег старења препеченица губи нешто од своје алкохолне јачине и запремине, на годишњем нивоу 4% ветри из храстових буради. Овим процесом све непостојане супстанце одлазе, а остају најквалитетније које дају јединствену хармонију укуса.
Стара М&С клековача, стара М&С дреовача и стара М&С траварица су производи који се стварају по тачно одређеном моделу који представља тајну њиховог састава.
Милорад Симић је човек који контролише производњу подрума породице Симић, и његова тајанствена рецептура за дреновачу и траварицу дала је bouque са природно добро уравнотеженим нотама.
Милорад  и Стојанка Симић темељно познају производњу ракије и поседуjу нос и непца способна да разликују велики број различитих укуса.
Њима се после пет година старења доносе производи на експертизу, да одлуче који ће поново да се врате на старење још пет година, тако да се после десет година добија финални производ (финал натурал плам бренди).
Они одлучују у ком подруму и у којим бурадима ће се вршити процес дозревања ракије.
Технологија нека се мења, али традиционални укус и квалитет морају остати исти. Само тако ће се још дуго у свакој капи старих ракија из подрума Симић куцати љубав и снага предака.
Најлепше плодове природе дрен и клеку породица Симић у дослуху са пририодом спаја са препеченицом, по рецепту који је само њима познат. Најлепши састојци из дрена и клеке спојени са најлепшим састојцима из шљиве дају хармонију укуса која се не може описати.
Кокошици је бог подарио здрави и чисто подручје да на њему заокружује циклус од узгајања шљиве преко убирања, врења, печења до готовог производа. Географски положај Таре, Златибора и Копаоника, на којима се сусрећу специфичне ваздушне струје из неколико праваца, јединствен је и препеченици, дреновачи, клековачи и траварици даје нешто што се само може осетити.
Нарочито блага клима овог огранка Таре у околини Бајине Баште даје ракоји својствен укус и арому који повезани са традиционалним породичним рецептом као спој дају ракије јединственог укуса које својом чврстином, елеганцијом и хармонијом стоје у самом врху светских пића. Дуга традиција, вештина, знање и посвећеност породице Симић, стална брига о квалитету, све су то чиниоци којима стара М&С препеченица,стара М&С дреновача, стара М&С клековача, стара М&С траварица, Персона – Малина, Медовина, Жута дуња, Виљамовка, Кајсија и Линцура дугују свој јединствен, неупоредив, природан укус који их одваја од врхунских пића.
Старе М&С ракије су јединствене, производе се у ограниченим количинама, а негују и чувају у посебним условима. Носе дух старих предака, камених подрума и храстових буради од столетне храстовине у којима се чувају.

Podrum Simić

Подрум Симић је поносан на своју дугу традицију производње ракије. Њен први зачетник био је Махарије Симић који је далеке 1876. године почео производњу за своје потребе, од најквалитетније сорте маџарке која се до дан данас одржала. Уз велики труд и рад са пола хектара Махарије и његови потомци проширили су воћњаке да би данас породица Симић имала седам хектара. Сваки педаљ земље у воћњацима је генерацијама проучаван и анализиран, свако стабло је проверено, свака шљива која се покупи у воћњацима је одабрана, све је то резултирало да годинама подрум производи најбоље од најбољег.
Управо зато су количине ограничне. Прави мајстори за производњу ракије се никада не задовољавају постигнутим; они имају визију, они померају границе достигнутог, они стално уче, постављају нове циљеве, напорно раде и увек траже нове изазове. Овде се традиција, породична страст, знање и вештина спајају са модерним начином производње и највишим стандардима контроле квалитета.
Воћњаци породице Симић подељени су у две области које се налазе на обронцима планине Таре у селу Кокошици. Састав земљишта у ове две области је такав да увек обезбеђује уједначен квалитет.
Још први зачетник, Махарије Симић, далеке 1876. године, почео је да користи методу троделне фракције како би одстранио нежељене састојке и добио изузетан укус. Породица Симић печење комине почиње одмах по завршетку врења и без престанка ради до краја марта. Овим процесом добија се први дестилат који се назива мека ракија због своје изузетно благе јачине и веома снажних арома на воће.